Tanko

Tanko-tuntimme on tankotanssitunti, jossa harjoittelemme tankotanssin tekniikkaa ja erilaisia tankoliikkeitä.
Tanko-tuntimme sisältää lämmittelyn, tankotekniikkaa, tankotyöskentelyä ja niitä kehittäviä harjoitteita sekä lihaskuntoa ja/tai kehonhuoltoa eri menetelmillä. 

Tankotuntimme on jaoteltu vaikeustason mukaan eri tasoille. 

Tanko START (taso 0) on tarkoitettu ensikertalaisille ja se järjestetään kurssimuotoisena muutamia kertoja kauden aikana. 
Alkeisjatko (taso 1) on hyvä STARTTI-kurssin jälkeen, alkeisjatko on irtotunneistamme helpoin ja kevyin. 
Jatkotaso (taso 2) sopii jo jonkin aikaa alkeisjatkossa käyneille.
Edistyneet (taso 3) on irtotunneistamme haasteellisin tunti. Edistyneiden tunneilla harjoittelemme ja teemme esimerkiksi ylösalaisin vain käsien varassa tehtäviä liikkeita kuten aysha-liikkeitä sekä pidempiä comboja ja liikeyhdistelmiä. 
Avoimen tason (taso 1-3) tunti sopii kaiken tasoisille jo STARTTI-kurssin tai muuten aiemmin tankotanssissa käyneille. 
Sopii kaikille tunnille voit osallistua vaikkei sinulla olisi aiempaa taustaa tai kokemusta lajista. Lisää liikkuvuutta, Lattia-akrobatia ja Hammock sopivat kaikille. 

Akrobatia

Lattia-akrobatia
Lattia-akrobatia on lattialla, permannon päällä totetutettavaa hauskaa ja liikunnallista akrobatiaa. Harjoittelemme erilaisia liikkumistapoja, kuperkeikkoja, kärrynpyöriä, käsilläseisontaa, pari-ja ryhmäakrobatiaa sekä muita akrobaattisia juttuja. 
Näillä tunneilla emme tee voltteja. 
Vaatetuksena pitkähihainen paita ja pitkät housut. EI meikkiä!

Ilma-akrobatia
Ilma-akrobatiassa välineenä voi olla rengastrapetsi, vertikaalikangas eli katosta roikkuva avonainen kangas, hammock- eli ilmajooga-kangas. 
Välineestä riippuen teemme ilmassa erilaisia liikkeitä ja temppuja sekä kehitämme lihasvoimaa ja kuntoa.
Vaatetuksena pitkähihainen paita ja pitkät housut. EI meikkiä!

Lisää liikkuvuutta

Tunnilla teemme erilaisia liikkuvuutta lisääviä harjoitteita.
Keskitymme tunneilla vaihtelevasti esimerkiksi lantion alueen liikkuvuuteen, selän liikkuvuuteen tai koko kehon liikkuvuuteen. Tunti ei ole "perinteinen venyttely"-tunti.
Et tarvitse aiempaa kokemusta eikä sinun tarvitse olla valmiiksi notkea!
Tehdessä vetreydyt :)
Vaatetuksena joustavat ja lämpimät vaatteet.

Hammock

Mieltä piristävä ja kehoa huoltava Hammock-tunti. Tunnilla hyödynnämme katosta roikkuvaa kangaspussia eli hammockia.
Tunti sisältää kehon herättelyn, hieman kankaalla tehtäviä temppuja sekä kehon huoltoa, avausta ja rentoutumista.
Sopii kaikille, et tarvitse aiempaa kokemusta.
Vaatetuksena pitkät housut ja pitkähihainen paita ilman vetoketjuja tai metallisia nappeja. Poistathan meikit ennen tuntia!

Aikuisten viikkotunnit ovat tarkoitettu yli 15-vuotiaille

Lasten tanko 6-10v // alkeet

Lasten tanko alkeet ovat suunnattu 6-10-vuotialle lapsille, jotka eivät ole harrastaneet aiemmin tankotanssia tai ovat harrastaneet hetken aikaa tainkotanssia. 
Tunneille tutustumme tangolla ja lattialla tehtäviin temppuihin ja akrobaattisiin liikkeisiin. 
Tankotanssi on monipuolinen ja hauska laji. Tankotanssi kehittää liikuntataitoja, kehon hallintaa, koordinaatiota, tasapainoa, ryhmätaitoja ja paljon muutakin. 

Lasten tankotunnit ohjaa PowerFlow Studion omistaja Tuikku. 

Lasten tanko 6-12v // jatko

Lasten tanko jatko on suunnattu 6-12-vuotialle, jotka ovat harrastaneet jo tankotanssia. Ryhmään osallistuakseen ylösalaisin menon tulisi onnistua tangolla ja alkeet olla jo sujuvasti hallussa. 

Tankotanssi on monipuolinen ja kehittävä laji. Tankotanssi kehittää lihaskuntoa, kehon hallintaa, notkeutta, koordinaatiota, tasapainoa paljon muutakin. 

Lasten ja nuorten tankotunnit ohjaa PowerFlow Studion omistaja Tuikku.

Lasten tanko 7-12v // edistyneet

Lasten tanko edistyneet ovat suunnattu 7-12-vuotialle, jotka ovat harrastaneet jo pidemmän aikaa tankotanssia. Ryhmään osallistuakseen useampien ylösalaisin temppujen tulisivat olla tuttuja sekä useat otteet ja spinnit hallussa. 

Tankotanssi on monipuolinen ja kehittävä laji. Tankotanssi kehittää lihaskuntoa, kehon hallintaa, notkeutta, koordinaatiota, tasapainoa paljon muutakin. 

Lasten ja nuorten tankotunnit ohjaa PowerFlow Studion omistaja Tuikku.

Lasten sirkustelu 5-6v

Sirkustelussa kehitämme leikkien ja liikkuen monipuolisesti motorisia, sosiaalisia ja koordinaatiollisia taitoja sekä kehonhallintaa ja lihaskuntoa, hauskuutta unohtamatta!
Tutustumme sirkuksen eri lajeihin ja välineisiin erilaisten leikkien, pelien ja tehtävien kautta. Lajeina ovat mm. tasapainoilu, jongleeraus, lattia- ja ilma-akrobatia sekä muita sirkukseen liittyviä temppuiluja. 
Kaikki Sirkustelu-ryhmän toiminta toteutetaan osallistujien taitotason mukaan. Aiempia taitovaatimuksia ei ole.

Lasten Akroapinat 8-11v

Akroapinoissa temppuillaan, kikkaillaan, uhmataan painovoimaa ja opetellaan uusia juttuja. Käytämme vuoroviikoin ja vaihtelevasti lattialla olevaa permantoa sekä ilmassa olevia kankaita, rengastrapetsia sekä hammockia.
Aiempaa taitovaatimusta ei ole kunhan osallistujalta löytyy rohkeutta ja hieman huimapäisyyttäkin ;) 

Lasten musiikkiliikunta 5-7v (ei pidetä keväällä 2022)

Musiikkiliikuntatuokioissa leikitään, loruillaan, soitetaan, eläydytään satujen hahmoihin, lauletaan ja liikutaan musiikin tahdissa. Lapsi osallistuu harrastukseen ilman aikuista. Musiikkiliikunta ei vaadi mitään ennakkotaitoja lapselta. Toiminnan tavoitteena on lapsen kokonaisvaltaisen kehityksen tukeminen musiikin ja liikunnan keinoin.

Lapsi-vanhempi musiikkiliikunta 2-4v (ei pidetä keväällä 2022)

Musiikkiliikuntatuokioissa leikitään, loruillaan, soitetaan, eläydytään satujen hahmoihin, lauletaan ja liikutaan musiikin tahdissa. Lapsi osallistuu harrastukseen oman aikuisen kanssa. Musiikkiliikunta ei vaadi mitään ennakkotaitoja lapselta tai vanhemmalta. Toiminnan tavoitteena on lapsen kokonaisvaltaisen kehityksen tukeminen musiikin ja liikunnan keinoin. Yhdellä vanhemmalla voi olla useampi 2-4-vuotias lapsi mukana.

Kuva; Tapani Karjanlahti